683(16) Jo Nesbø "Vaiduoklis"

Estimated read time 2 min read

nesbo_vaiduoklis_7Jo Nesbø “Vaiduoklis”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Tadam! Dar viena knyga apie Harį Hūlę. Joje buvo visko: žmogžudysčių, narkomafijos, apgaulės, svajonių apie meilę, bėgimo, skendimo, skundimo.

Šiaip jau neskaitykit, nes toliau bus spoileriai. Įspėju dar kartą. Tai va, kai perskaičiau knygą iki galo, tai labai susinervinau ir nubėgau į google patikrinti ar yra dar parašyta knygų. Lengviau atsikvėpiau, bent viena dar yra. Uf.

Kaip greitai laikas bėga, kai skaičiau senesnes, tai Hūlės mylimosios sūnus tebuvo berniukas, o dabar jau 18 metų jaunuolis, kuris prisidirbęs iki ausų ir dėl jo užvirė visas knygos veiksmas.

Vieną suprantu, skandinavų detektyvai yra mylimiausias mano žanras. Ir kai paimu paskaityti kokį amerikietišką, tai taip viskas keistai pigiau atrodo tada :).

Beje, kai skaičiau knygą “Sibirietiškas auklėjimas”, tai ji man atrodė na tokia visai man nereikalinga. Tačiau va, tai ką perskaičiau ten, man labai pravertė suprasti keletą sibiriečio minčių “Vaiduoklyje”, todėl beprasmiškai skaitomų knygų turbūt iš viso nebūna.

Oficialiai: Vasara. Gustas tįso ant grindų viename Oslo butų. Netrukus jis mirs. Bandydamas suvokti, kas įvyko, pasakoja savo gyvenimo istoriją. Lauke skamba bažnyčios varpai. Ruduo. Buvęs detektyvas Haris Hūlė po trejų metų, praleistų Honkonge, kur stengėsi atsikratyti praeities demonų, atvyksta į Oslą, tikėdamasis leidimo ištirti žmogžudystę. Tačiau byloje jau padėtas taškas. Jauną narkomaną Gustą, tikėtina, nušovė draugas per konfliktą dėl narkotikų. Hariui pavyksta gauti leidimą aplankyti nuteistąjį kalėjime. Ir čia jis vėl susiduria su savo žaizdota praeitimi, nes su juo netiesiogiai yra susijęs skausmingais saitais. Hūlė pradeda bene asmeniškiausios bylos tyrimą. Gusto istorija tęsiasi, o naktinio Oslo gatvėmis klaidžioja vaiduoklis. 

Žymos sau: KPS: 464, ke, 2014 01 02
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Anna

    Sveiki, rašysiu apie kitą knygą, kurią perskaičiau su dideliu malonumu, dabar griebiau jos antrą dalį, ir labai lauksiu išverčiant trečią ir kevirtą. Rašau apie Jeffrey Archer Kliftono kronikas: pirmoji, kurią perskaičiau, tai “Laikas parodys”, antroji, kurią skaitau dabar “Tėvo nuodėmės”, ir yra dar neišverstos dvi knygos.
    Jas leidžia leidykla “Jotema”.
    Tai knygos tiems, kas mėgsta šeimų kronikas, domisi anglų aukštuomenės tradicijomis, kurios gali sugriauti ne vieną gyvenimą, čia rasite ir pasiaukojančios meilės – tiek motiniškos, tiek jaunuoliškos, atsidavimo savo idealams ir daug ko… Labai patraukiantis turinys

+ Leave a Comment