697(28) Andrius Tapinas "Maro diena"

MD_virselis-286x470Andrius Tapinas “Maro diena”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Labai mėgstu greitas nuotykių knygas, kuriose visko daug vyksta, pvz., tokias rašo Dan Brown. Su malonumu skaitau, bet kiek pamenu gero įvertinimo neduodu. Skaityt smagu, bet tik tiek. Ir niekada negalvojau, kad lietuvis parašys tokią, kurią ne tik smagiai suskaitysiu ir tuoj pat pamiršiu, bet lauksiu nekantriai tęsinio bei feisbuke burnosiu, kad ponas autorius laksto po visokius seminarus, užuot rašęs toliau. Ne  tai, kad nuvertinu aš lietuvių rašytojus, bet tai, kad visi mano skaityti nuotykių romanai atrodo pritempti prie kažkokio pavyzdžio. Tai va, parašiau pradžią. Supratot, kad man patiko.
Tiesą sakant, antra dalis patiko dar labiau. Gal A. Tapinas tobulėja. O gal čia nutiko kaip su visomis įdomiomis serijomis (ne tik knygų, bet ir serialų): pirmoje dalyje po truputį skaitytojas įvedamas į pasaulį, gana smulkiai pasakojama kaip čia kas ir kur papuolėme, kas per žmonės ir kas jų draugai. O po to jau veiksmas įsisiūbuoja ir nebereikia aiškint kas yra automatonas, ar dar ten koks devaisas.
Nori prikibti? Visada galima rasti prie ko. Na, kad ir veikėjai, kurie atsiranda iš niekur pačiu laiku (pakeleivis visai netyčia paaiškinęs kaip spręsti galvosūkį, laukiau laukia kada jis dar pasirodys, nes gi atsitiktinumų nebūna, o jis pasirodo iš ties tik šalia sėdėjo). Meilės trikampio pabaiga ir šiaip tos scenos taip pat neįtikino, nors giriu už raudonus plaukus ir žalias akis (mano manymu tik taip atrodančios moterys gali paveikti vyrus, kaip tą darė knygoje). Bet tokios smulkmenėlės tikrai negadino reikalo. Knyga ir vėl pretenduoja patekti į mano metų dešimtuką. O aš gi net ir be “Maro dienos” mėgstu visokius zombius ir apokalipses. Tai čia kaip saldainis buvo.
Oficialiai: Pašėlę nuotykiai tęsiasi antrajame Akmens ir Garo Miestų ciklo romane „Maro diena“. Laisvojo Vilniaus legatui Antanui Sidabrui nerimą kelia kraupų krovinį atvežęs traukinys, kuriame nebuvo mašinisto, Londono policija tiria genialaus chemiko mirties aplinkybes, į Konstantinopolį skuba ypatingą užduotį turintis samdomas žudikas, o paslaptinga ugniaplaukė moteris vien žvilgsniu pavergia vyrų širdis.
Paslaptys bus atskleistos, mįslingi kodai iššifruoti, bet išauš Maro diena – ir košmarai taps realybe, o akmenines pasmerkto miesto gatves užplūs Maro Vienuoliai.

Žymos sau: KPS: 440, kn, 2015 02 02
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

 
 

6Comments

Add yours
  1. 3
    Pranykus Tolumoj

    rimtai? koks nusivylimas… tikėjausi iššūkio, kad reikės galvą pasukti. 😛

  2. 4
    Salomėja

    Na, aš kadangi nežinojau, kad reikia trečios dalies pavadinimo ieškoti tai ir nepastebėjau, kad kažką šifruoti reikia. Po komentaro atsiverčiau galą, ir taip, kaip Valdas ir sako – visiškai akivaizdu.

  3. 6
    Selojora

    Jau pirmoj knygoj krito į akis, kad erotiniai vaizdeliai-ne stiprioji Tapino pusė. Primityvūs, be kurių puikiai galima apsieiti, kūrinai dėl to nenukentėtų.

+ Leave a Comment