711(42) Roderick Gordon, Brian Williams "Gilybės". Ciklo „Tuneliai“ 2-ioji knyga

Estimated read time 2 min read

gilybesRoderick Gordon, Brian Williams “Gilybės”. Ciklo „Tuneliai“ 2-ioji knyga
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Nuotykiai tęsiasi, kaip ir tikėjausi, taip ir yra – kuo toliau, tuo įdomiau. Visada ilgų serijų pirmoji knyga būna tokia tarsi įvadinė, vidurinėse įsibėgėja, o paskutinės prislopsta.
Šioje knygoje pagrindinis veiksmas vyksta Gilybėse. Gilybės yra dar žemesniuose sluoksniuose nei Kolonija, o ši ji jau ir taip pirmoje dalyje veikėjų atrastas požeminis pasaulis. Taigi, giliau, tamsiau, šilčiau ir pavojingiau. Nes herojus vaikosi Stiksai. Trys berniukai suranda naujų pakeleivių ir patiria daug visai nelinksmų nuotykių, kurie vadinasi “išgyvenimas”. Tuo tarpu jų priešai stiksai dar nori užgrobti paviršinį pasaulį ten prieš tai paleidę marą. Ak, kiek visko daug. Ir dar kiek daug nutiks kitose knygose.
Mėgstu tokias pasakas. Liūdžiu, kad suaugusiems jų mažai (lietuviškai). Šią seriją vis dar šiek tiek lyginu su Hariu Poteriu. Nors daug panašumo nėra, tik jaunuoliai, paralelinis pasaulis ir blogiečiai, bet man ji panaši tuo, kad lengvai įtraukia suaugusį, o problemos ir nuotykiai dažnai visai ne vaikiški ir kartais besibaigiantys mirtimi.
OficialiaiVeiksmas šioje knygoje tęsiasi ten, kur baigėsi „Tuneliuose“. Veikėjai leidžiasi į turbūt pavojingiausias gelmes, kokias tik galima įsivaizduoti – Gilybes. Ten – gausybė pikčiausių būtybių, baisesnių netgi už tas, kurių knibžda Kolonijoje – kraupieji persimetėliai, pasirengę tave nudobti už porą batų, sutvėrimai, kurie, kaip manyta, seniausiai išnykę, ir stiksai kariai, klaidžiojantys tamsybėse ir žudantys visus, kurie pasimaišo jiems po kojom. Ir lyg viso to dar būtų negana, Vilas sužino, kad Rebeka užsimojo įgyvendinti šiurpų sumanymą, gresiantį tikrų tikriausiai katastrofa visiems Žemės gyventojams.
Žymos sau: KPS: 528, KE, 2015 04 19
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook.

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment