719(50) Jojo Moyes "Vienas plius vienas"

Estimated read time 2 min read

vienas-plius-vienas_z1Jojo Moyes “Vienas plius vienas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Jei reikia lengvo skaitalo kelionei, paplūdimiui, ar šiaip vakarui, tai tokius rašo Jojo M. Pavadinčiau juos kokybiškais meilės romanais. Kokybiškais, tai ta prasme ne dėl kažkokios ten ypatingos literatūrinės vertės, bet šiaip tiesiog visada gana įdomūs veikėjai, ne per daug seilėjimosi ir šiek tiek jauduliuko dėl… ak… meilės!
Šios knygos veiksmo vieta yra automobilis, kuriame atsiduria slaptų duomenų nutekinimu kaltinamas turtingas programuotojas Edas, visiškai savo finansų nesuvaldanti jo valytoja vieniša mama Džesė, jos gotas posūnis ir vunderkindė dukra.  Dar šuo smirdalius. Ir visi jei važiuoja į matematikos olimpiadą, kur dukra turėtų laimėti prizą ir taip išspręsti daugybę Džesės problemų. Edas atsitiktinai sutinka juos pavežti. Jūs turbūt jau supratote kaip baigsis knyga. Nepaisant to gi buvo lengva ir įdomu skaityti. Malonumas procese.
Oficialiai: Tarkim, jūsų gyvenimas sumautas. Baisiai. Vyras dingęs iš akiračio, paaugliui posūniui ramybės neduoda chuliganai, o jūsų dukra, matematikos vunderkindė, sulaukia vienintelio šanso, už kurį jūs negalite susimokėti. Taip iš esmės gyvuoja Džesė… kol riteris žvilgančiais šarvais netikėtai pasisiūlo juos išgelbėti. Tiesa, Džesės riteris pasirodo besąs kompiuterių knibčius Edas, iš informacinių technologijų turtus susikrovęs koktus tipas, kurio vasarnamį ji tvarko. Bet Edui nestinga savų tikrai rimtų problemų ir veždamas disfunkcinę šeimą į matematikos olimpiadą jis, regis, pirmą kartą po ištisos amžinybės… o gal suvis pirmą kartą pasielgia nesavanaudiškai.
Žymos sau: KPS: 448, Ke, 2015 06 18
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours