721(52) Ursula Poznanski "Penki"

Estimated read time 3 min read

penkiUrsula Poznanski “Penki”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Uf, godžiai suskaičiau knygą, tik skaityti vis trukdė. Pvz, tai pasiruošimas kelionei, tai kelionė. Ji tikrai ne tokia į kurią imamos knygos. Na nebent labai jau nori pasivežioti.
Tai puikus, intriguojantis detektyvas, kurio pagrindinė ašis yra geocaching.com žaidimas. Žinoma šią knygą skaityti bus įdomu visiems žanro mėgėjams, nes ten paaiškinta, kas čia per veikla, bet kadangi aš asmeniškai jau kelis metus užsiimu geoieškynėmis (baisus, baisus knygoje vartojamas žodis), tai man buvo dar įdomiau. Gi dėl to, kad aš labai puikiai įsivaizduoju, kaip atrodo visos tos dėžutės, slaptavietės ir į ką reikia kreipti dėmesį kai jų ieškai.
Mane truputį erzino redaktorių/vertėjų komandos darbas. Na tiesiog todėl, kad aš žinau daug žaidėju ir niekas pas mus nevartoja tų literatūriškai sulietuvintų terminų. Neįsivaizduoju ir policijos detektyvų, kurie taip gražiai pasakoja vienas kitam kas čia per užsiėmimas. Na šiaip, tiesiog truputį nervina, kad tai apie ką tu kalbiesi kas dieną knygoje skamba kaip iš kitos operos.
Šiaip visumoje idėja labai gera. Nesu tikra ar man patiko atomazga kai viskas paaiškėjo, bet kaip ir neturiu prie ko prikibti čia.
Baimė rasti lavono ranką lobio konteineryje neatsirado, o gero detektyvo ir vėl norisi!
Oficialiai: Zalcburgo policijos biure rytas prasideda įprastai: tyrėjų monitoriai nusagstyti lipdukais su skubiomis užduotimis, viršininkas siautėja, o rytinį kavos gėrimą nutraukia pranešimas apie naują nusikaltimą: karvių ganykloje rasta negyva moteris. Panašu, ji nužudyta. Atskubėję į įvykio vietą tyrėjai Beatrisė Kaspari ir Florinas Veningeris supranta, kad šįkart jų laukia ypatinga užduotis. Ant moters pėdų ištatuiruotos paslaptingos koordinatės. Nurodytoje vietoje Beatrisė ir Florinas aptinka šiurpų radinį ir mįslę, kurią įminę gauna naujas koordinates, o ten – naujas radinys ir nauja mįslė. Akivaizdu, kad žudikas nusiteikęs pažaisti su tyrėjais neseniai išpopuliarėjusį žaidimą – geografines ieškynes. Tik šįkart geolobių ieškotojų laukia ne malonios staigmenos, o tai, kas gali nulemti būsimos nusikaltėlio aukos likimą. Žudikas veikia žaibiškai, tyrėjų apklausti liudytojai vienas po kito dingsta. Beatrisė ir Florinas nespėja suktis, bet nutuokia, kad tik paskutinė jų įminta mįslė leis aptikti svarbiausią dėlionės dalį…
Žymos sau: KPS: 360, Ke, 2015 07 08
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours