722(53) Joėl Dicker "Visa tiesa apie Hario Kveberto bylą"

Estimated read time 3 min read

visatiesaJoėl Dicker “Visa tiesa apie Hario Kveberto bylą”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: “Visa tiesa apie Hario Kveberto bylą” – puiki knyga su vienu kitu trūkumu.
Joje pasakojama apie porą rašytojų. Jaunesnį ir vyresnį. Vyresnis kadaise buvo jaunesniojo dėstytojas ir draugas, pastarajam po šlovės nebėra įkvėpimo parašyti kitos knygos, todėl jis išvažiuoja pas pirmąjį paatostogauti į mažą miestelį. Ten nutinka/paaiškėja detektyvinė istorija. Viskas kaip ir paprasta, bet šis romanas tai nėra vien detektyvas. Dalis knygos – mįslių minimas, o kita dalis – rašytojų pasaulis, jų vidinė kova su apleistomis mūzomis, leidybinės intrigos ir t.t.
Tiek minėtas rašytojų gyvenimas, tiek visa ta detektyvinė dalis man labai patiko, bet itin kliuvo meilės istorija. Man atrodo gana normalu, kad 35 metų vyras myli 15 metų merginą, o ji jam tuo pačiu atsako. Na nesveikintina, bet realu. Mane nervino tos meilės istorijos išraiška. Nuolatinis kartojimas “aš tave myliu, aš be tavęs negaliu, oi mano mielasis Hari, Nola Nola Nola, Hari Hari Hari”. Lyg ir norisi, kad ta meilė būtų paaiškinamesnė. Ot užsimaniau, ane? Na tarkim Nola perkopusi amžių, apsiskaičiusi, įdomi, kūrybinga ir t.t.  Bet ne… Tiesiog pamatė vienas kitą ir pamilo, ir daugiau nieko nekartojo tik myliu myliu. Va ir visa aistringoji meilė. Seilė kažkokia. Nors benarpliojant mįsles pasirodo, kad mergina buvo visai įdomus charakteris, tik mylimasis mėmė nuo pradžių iki galo.
Ir dar prie trūkumų: kiekvienas skyrius prasideda patarimais kaip parašyti gerą knygą. Nieko gero. Didingos citatos, jokios naudos. Bet vistiek “Visa tiesa apie Hario Kveberto bylą” man patiko!
Oficialiai: Laikas negailestingai senka, bet jaunas ir perspektyvus Amerikos rašytojas Markusas Goldmanas niekaip neįstengia parašyti knygos, kurią jau po kelių mėnesių turi įteikti leidėjui. Jis tikisi, kad išbristi iš krizės padės labiau patyręs bičiulis – garsus rašytojas Haris Kvebertas, dabar gyvenantis ramiame Auroros miestelyje. Tačiau netikėtai pasiekia žinia, kad pagalbos reikia pačiam Hariui – jo sode atrastas sudūlėjęs jaunos merginos kūnas. Tai Nola Kelergan, keistomis aplinkybėmis dingusi be žinios prieš trisdešimt metų. Visi įkalčiai prieš Harį, bet Markusas Goldmanas netiki jo kaltumu. Jis ryžtasi pats vykti į Auroros miestelį – išsiaiškinti visą tiesą apie Hario Kveberto bylą ir galbūt pagaliau parašyti knygą. Kad sužinotų tiesą ir parašytų knygą, Markusui Goldmanui teks rasti atsakymą į mažiausiai tris klausimus:
Kas nužudė Nolą Kelergan? Kas iš tikrųjų įvyko Auroroje prieš trisdešimt metų? Ir ką reikia daryti, kad parašytum bestselerį?
Žymos sau: KPS: 594, Kn, 2015 07 15
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours