735(66) Sarah Jio "Paskutinė kamelija"

Estimated read time 2 min read

cdb_9789955237761-JIO_Paskutine-kamelija_72max_z1Sarah Jio “Paskutinė kamelija”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Sakau, kad reikia imtis kokio triuko ir rinktis tik labai lengvas knygas. Gi šį mėnesį baigiasi mano skaitymo metai, bus vėl šiukšlynėlio gimtadienis, o dar nė septyniasdešimties knygų neperskaičiau. Gėda gėda. Mažiau žaidimus žaisti reikia.
O ką “Paskutinė kamelija”? Labai lengvas skaitaliukas vakarui. Apie Sarah Jio ir Jojo Moyes panašumą jau ne kartą kalbėjau. Iš viso gal ten ta pati autorė? Na vienu žodžiu knygos anotacijoje parašyta apie ką bus knyga. Pašokinėsim iš vieno laiko į kitą, atskleisime kelias paslaptėles ir tiek žinių. Rekomenduoju, jei ieškote neįpareigojančio romano su pusėtina pabaiga :).
OficialiaiAntrojo pasaulinio karo išvakarės. Viename Anglijos dvare auga paskutinis išlikęs ypatingos kamelijų veislės, žinomos kaip „Midlberio rausvoji“, medelis. Retų augalų vagis Filipas Praisas pasamdo amerikietę merginą, vardu Flora, mėgėją sodininkę, šį brangų augalą pavogti. Ji, apsimetusi vaikų aukle, patenka į dvarą ir siekia gauti trokštamą medelį. llgainiui čia ne tik užgimsta nauja meilė, bet ir ima vertis šiurpios paslaptys. 
Daugiau kaip po pusės amžiaus niujorkiečiai Adison ir Reksas Sinkleriai nutaria vasarą praleisti Anglijoje. Jiedu apsigyvena senajame dvare – jis dabar priklauso Rekso šeimai. Sutuoktinius sužavi nuostabus kamelijų sodas ir sudomina buvusios dvaro šeimininkės, visa širdimi mylėjusios augalus ir savo sodą, užrašai. Pamažu viena po kitos išaiškėja kraupios praeities detalės. Kas jas sieja su šių dienų paslaptimis?
Žymos sau: KPS: 392, Ke, 2015 10 04
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours