736(67) George R. R. Martin „Šokis su drakonais 2. Po puotos“

Estimated read time 2 min read

cdb_Sokis-su-drakonais_2_z1George R. R. Martin „Šokis su drakonais 2. Po puotos“
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Štai dar keli vakarai praleisti su knyga be pabaigos :). Šiaip, nors nemačiau naujausio serialo sezono, bet puikiai žinojau kuo gerbėjai pasipiktino jo pabaigoje. Perskaičiau knygą ir nesupratau kodėl. Juk tai natūrali eiga, o nuspėjamasis autorius, kuris žavėjo pradžioje savo nenuspėjamumu, jau turėjo ką nors tokio iškrėsti, nes kitaip visi būtų mirę iš nuobodulio po anų dviejų dalių.
Jei aną kartą jau varčiau akis ir stūmiau stūmiau po puslapį, tai šį kartą ir vėl buvo įdomu. Beveik kaip pirmose knygose. Aišku, įdomiausi buvo pasakojimai apie senuosius veikėjus: Sersėją, Joną, Tirioną, Ariją, Smirdžių… Kiti gi, kurių prikišta dėl puslapių skaičiaus, buvo… dėl puslapių skaičiaus. Pakalba, pasipjauna, pasimeldžia…
Iš esmės gi serija gera, tik abejoju ar kada ją pabaigs rašyti autorius. O juk viską būtų galima pabaigti dviem žodžiais: atėjo žiema.
Oficialiai: Karaliaus Uoste tikra intrigų meistrė karalienė regentė Sersėja Lanister pati įkrinta į kitiems kastą duobę, priverčiama atgailauti už savo nusikaltimus ir laukia teismo.
Jos pasmerktas brolis Tirionas Junkajuje prie Vergų įlankos parduodamas į vergiją. Jis norėjo tarnauti karalienei Daneiris ir remti princą Eigoną.
Palikęs žmoną karalienę Selisą ir raudonąją žynę Melisandrą prie Sienos Jono Snou globai, Stanis Barateonas sutelkia kariuomenę ir žygiuoja į Vinterfelą susiremti su Boltonais.
Daneiris Targarien valdomame Mirino mieste, kurį laiko apgulusi vergvaldžių junkajiečių armija, siaučia mirtis. Gelbėdama žudomus jos išlaisvintus vergus, karalienė prieš savo valią sutinka tekėti, tačiau ji netikėtai dingsta Dotrakių žolės jūroje…
Vienintelė Septynių Karalysčių viltis – princas Eigonas, teisėtas Geležinio sosto paveldėtojas, jau pradėjęs karo žygį į Vesterosą…
Žymos sau: KPS: 520, Ke, 2015 10 10
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Ką skaityti?

    Nea, man tokia pabaiga netiktų….
    Dabar skaitau Šokio su drakonais pirmą dalį ir žiūriu penktą sezoną. Tai iš tikro nesuprantu, čia gaunasi beveik dvi atskiros istorijos, tik kad veikėjai tie patys :). Labai daug kas ne taip.

+ Leave a Comment