740(71) Michel Bussi "Svetimas kūdikis"

Estimated read time 2 min read

kudikisMichel Bussi “Svetimas kūdikis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Kažkaip pagalvojau, kad gal reiktų paskaityti nematytą, negirdėtą, po akimis pasimaišiusią knygą. O tai dauguma mano skaitomų būna vienaip ar kitaip užfiksuotos el. knygynuose, soc. tinkluose, bloguose ar šiaip kažkur kitur. “Svetimas kūdikis” dar nė karto nesušmėžavo. Va ir gavo šansą.
Iš vienos pusės tai knyga su intriguojančia istorija. Po lėktuvo katastrofos gyvas liko tik kūdikis. O lėktuve jie buvo du. Tai dar nebuvo DNR laikai, tad susipešė dvi šeimos. Ekspertai negalėjo nustatyti tiksliai, teismas vaiką atidavė vienai šeimai, bet visiems liko abejonių. Įdomu.
Tačiau ne tiek įdomu buvo jau po 18 metų, išlikėlės brolio-nebrolio seilionės, sesės-nesesės beprotiški kliedesiai, trenkto seklio pasakojimo stilius… Viskas erzino, tad perskaičiau greituoju būdu, nes labai jau įdomu buvo kuo baigsis.
Oficialiai: 1980-ieji. Kalėdų išvakarėse laineris Stambulas–Paryžius rėžėsi į Baisųjį kalną. Po katastrofos niekam nepavyko išgyventi, išskyrus trijų mėnesių kūdikį. Lėktuvo katastrofoje žuvus mažylės tėvams, jos globos siekia dvi šeimos – Karviliai ir Vitraliai, mat paaiškėja, kad to paties amžiaus ir panašios išvaizdos kūdikiai lėktuve buvo du…  Liza Roza ar Emili? Kas ta trijų mėnesių mergaitė, vienintelė būtybė, likusi gyva sudužus lėktuvui? Ją, žiniasklaidos pramintą Laumžirgiu, saviške pripažįsta dvi šeimos – viena turtinga, kita vos sudurianti galą su galu. Dėl mažosios mėlynakės globos užverda precedento neturintis teismo procesas. DNR tyrimas tais laikais dar nebuvo atliekamas, todėl teisėsaugininkams tenka nuspręsti mergaitės likimą vadovaujantis tik skurdžiais įrodymais. Karvilių šeimos nusamdytas privatus tyrėjas aštuoniolika metų bando įminti šią mįslę, tačiau, kai pagaliau jam pavyksta, jį randa nužudytą… Po aštuoniolikos metų atkaklių tyrimų pagaliau ima aiškėti tiesa. Gimtadienio proga mergina gauna privataus seklio dienoraštį.
Žymos sau: KPS: 432, Kb, 2015 10 17
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours