780(37) Andy Weir "Marsietis"

Estimated read time 2 min read

marsietis971_z1Andy Weir “Marsietis”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Malonumą skaityti šiek tiek gadino tai, kad buvau mačiusi filmą, kuris beje tikrai labai geras. Kita vertus, aš esu iš tų žmonių, kurie kartais atsiverčia pabaigą ir pašnipinėja. Tad nieko tokio.
Istoriją turbūt jau girdėjot. Vienas kosmonautas netyčia paliekamas Marse. Ten gi jis bando išgyventi, o tą padaryti reikia ilgai. Kalbama ne apie kelias dienas, o apie kelis metus. Tuo tarpu maisto tėra mėnesiams.
Šioje knygoje mane žavėjo veikėjo charakteris, humoro jausmas ir optimizmas. Dažnai juokiausi, dažnai džiaugiausi dėl sveiko požiūrio į situaciją, gebėjimo valdytis.
Truputį net gaila, kad tai tėra sugalvota istorija, nes labai norėtųsi, kad tokių žmonių, kaip tas kosmonautas, būtų ir iš tikrųjų.
OficialiaiPrieš šešias dienas NASA astronautas Markas Votnis tapo vienu iš pirmųjų žmonių, nužengusių ant Marso paviršiaus. Dabar, atrodo, tikrai taps pirmuoju, čia sulaukusiu galo. Po jo vos nepražudžiusios dulkių audros, kuri privertė jo įgulą evakuotis įsitikinus, kad jis miręs, Markas supranta likęs vienas tolimoje planetoje. Jis netgi negali duoti ženklo, kad yra gyvas, o jeigu ir galėtų, išteklių likę per mažai, kad išgyventų iki atvyks pagalba. Jam netgi neteks mirti badu, nes sugadinta technika, negailestinga aplinka ir sena gera „žmogiška klaida“ pražudys jį greičiau. Vis dėlto Markas neketina pasiduoti. Pasitelkęs savo išmintį, įgūdžius ir – svarbiausia – nepalaužiamą dvasią, jis vieną po kitos įveikia iš pirmo žvilgsnio neįveikiamas kliūtis. Ar išradingumo užteks kita linkme pakreipti neišvengiamai lemčiai?
Žymos sau: KPS: 557 Ke, 2016 03 26
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours