783(40) Jussi Adler-Olsen “Atpirkimas”

Estimated read time 2 min read

atpirkimasJussi Adler-Olsen “Atpirkimas”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Pastaruoju metu pradėjau tingėti užsirašyti ką skaičiau, tačiau tingulį bandau nugalėti bent kas dvi knygas. Nes va perskaičiau vieną gerą knygą, vakar nunešiau jį į biblioteką ir šiandien suku galvą kaip vadinosi. Lyg ir prisimenu, o autorių teks gūglinti. Man visada taip, turinys svarbiau už viršelį, pavardes ir pavadinimus 😀
Na, o Adler-Olsen knygos jau ne naujiena, perskaičiau jau trečią ir sakyčiau ši labiausiai patiko. Nesu didelė autoriaus gerbėja, tačiau esu žanro mėgėja ir nebrokyju. Įtraukė, buvo įdomu, todėl še puikų įvertinimą.
Skaitydama šią knygą aš klaikau galvodama apie religijas ir tikėjimą. Mūsų visuomenėje yra priimta manyti, kad tik musulmonai yra fanatikai ir žudikai. Na, gal jie viską daro garsiai. Bet kiek apskritai nusikaltimų, kuriuos iššaukia religija (nesakau, kad tikėjimas, o tas taisyklių rinkinys interpretuojamas ne visada teisingai), kad siaubas.Regis kuo uolesni tikėtojai, tuo daugiau smurto jų gyvenime. Jūs jau nepykit, bet į pabyrančius iš katedros sekmadieniais aš žiūriu, kaip į bėdą.
Man tik labai įdomu ar ketvirtoje dalyje paaiškės kas toks yra Asadas, ar ne?
Oficialiai: Du broliai pabunda tamsioje pašiūrėje. Jų burnos užklijuotos, rankos surakintos grandinėmis, iš kurių neįmanoma išsilaisvinti. Netikėtai švystelėjęs saulės spindulys sužadina menkutę viltį, kad galbūt pavyks prisišaukti pagalbos…
Po daugelio metų Kopenhagos senų bylų skyrių pasiekia jūroje švedų sužvejotas butelis. Jame senas ir suiręs dviejų vaikų raštelis, rašytas krauju. Tai ne skautų pokštas?
Kodėl niekas nepranešė apie brolių dingimą? Gal jie dar gyvi? Kodėl itin religingi, daugiavaikių šeimų tėvai užtrenkia prieš nosį duris ir atsisako ką nors pasakoti?
Nors tyrimas atrodo beviltiškas, inspektorius Karlas Mjorkas ir jo komanda atseka ne tik tuos du dingusius berniukus… bet ir kitus vaikus. Berniukus ir mergaites, apie kuriuos daugiau nieko nežinoma. O šaltakraujis žudikas nė neketina sustoti…
Žymos sau: KPS: 560  Ke, 2016 04 02
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours