789(46) Amy Ewing "Brangakmenis"

Estimated read time 2 min read

cdb_Brangakmenis_p1Amy Ewing “Brangakmenis”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai:  Pradėdama skaityti šią knygą, maniau, kad ji bus tokiam jaunesniam mokykliniam amžiui. Dėl pavadinimo, dėl viršelio. Visgi pradėjusi skaityti supratau, kad nepaisant jauno veikėjų amžiaus, ši knyga nėra vaikiška. Nes tokie dalykai kaip vergija, prievartinė surogacija, mirtys, nužmoginimas gi tikrai ne vaikų pasakėlės.
Viskas vyksta keistame išgalvotame pasaulyje. Lyg ir saloje, kurios viduryje rūmai – brangakmenis, o aplink lušnynai ir kitokie prastesni rajonai. Subrendusios merginos patikrinamos ir jei pasirodo, kad jos turi kažkokį surogacijos geną – atiduodamos į mokyklą, kurioje lavina savo galias, o po to aukciono metu parduodamos kilmingiesiems. Jų darbas pagimdyti vaikus, nes kilmingieji to negali padaryti patys.
Kaip ir priklauso tokiose knygose, kažkas nueina ne visai pagal planą :). Įdomus pasaulis. Lyg ir kažkokie viduramžiai, bet yra traukiniai, automobiliai, kompiuteriai bei magiški išradimai, kurių funkcija panaši į telefono.
Nors knyga paprasta, nėra kažkas super duper, bet visai patiko. Skaitau tęsinį.
Oficialiai: Brangakmenis simbolizuoja turtus, grožį ir aukštą kilmę. Tačiau tokioms merginoms kaip Violeta jis reiškia vergovę.
Gimusi ir augusi Liūne, Violeta buvo mokoma tarnauti kilmingiesiems. Patekusi į Brangakmenį, ji greitai perpranta negailestingą tiesą: kilmingųjų gyvenimo esmę sudaro žiaurumas, veidmainystė ir mandagumu dangstomas smurtas.
Violeta turi prisitaikyti prie pavojingų sąlygų ir stengtis išlikti gyva. Netikėtai gavusi progą, apie kurią nė nesvajojo, mergina nusitveria geresnio gyvenimo vilties, bet viską sujaukia netikėtai ją aplankiusi uždrausta meilė. Staiga ima grėsti kitoks pavojus. Už išsigelbėjimą Violeta gali sumokėti daugiau negu tikėjosi.
Žymos sau: KPS: 344 Ke 2016 04 27
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours