791(48) S. J. Watson "Antrasis gyvenimas"

Estimated read time 2 min read

cdb_9789955135548_Antrasis-gyvenimas_p1S. J. Watson “Antrasis gyvenimas”
Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai:  Mane visada patraukia ir sudomina knygos, kuriose yra ir virtualus gyvenimas. Balzakų laikai praėjo, dabar gyvenam technologijų pasaulyje ir šiuolaikinėse knygose jo pasigendu. Atrodo, tarsi žmonės kompiuterį įsijungia tik tam, kad vieną kartą per savaitę pasitikrintų elektroninį paštą, o juk daugelis gyvename 24 valandas per parą gaudami el. žinutes, facebook pranešimus ir kt. Tai va, tuo ir suviliojo, nors pavadinimas “antrasis gyvenimas” man yra nesąmoningas. Internetas nėra antrasis, jis yra pirmojo dalis :).
O knyga nuvylė. Visų pirma, tai veikėja pasirodė visiška mėmė, tos jos dramos dėl praeities, dėl nužudytos sesers, dėl šeimos – visai neįtikino. Nežinau, gal autorius niekada nedramatizavo, ar nebuvo sutikęs kenčiančių moterų, tai pavaizdavo viską labai netikroviškai. Internetinė pažintis taipogi labai paviršutiniška, išsivysčiusi per žaibiškai. Aišku, pabaigoje šis tas paaiškėja, bet visgi knygą skaitome nuo pradžių ir norime ja tikėti nuolatos.
Na, o pabaiga taip pat be ryšio. Gal aš tiesiog negaliu suvokti tokių fanatiškų žmonių, kurie kažką įsikala į galvą ir jaučiasi teisūs…
OficialiaiDžulijos gyvenimas yra patogus, gal net niekuo neišsiskiriantis, kol brutali jos sesers mirtis neatveria senų žaizdų. Paguodos suteikia geriausia sesers draugė Ana, kuri jai atskleidžia sesers internetinio gyvenimo vingrybes, Džulija neabejoja: tiesa apie mirtį slypi tamsiame, šlykščiame pokalbių svetainių ir virtualaus sekso pasaulyje. 
Tiesos apie seserį paieško, greitai virsta savęs ir savo geidulių tyrinėjimu. Juk virtuali erdvė – tarsi žaidimų aikštelė, ir kam gi būti vienu asmeniu, jei gali būti kuo panorėjęs? Ir nieko čia blogo! Juk tai tik kiberseksas, ar ne? Niekas nenukentės.
Bet tada pokalbių svetainėje ji sutinka paslaptingąjį Luką, ir reikalai pakrypsta į išties pavojingą pusę.
Žymos sau: KPS: 448 Ke 2016 05 17
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours