803(60) Trudi Canavan "Naujokė. Ciklo „Juodasis magas“ 2 knyga"

Estimated read time 2 min read

1465563585_pamainaNaujokė. Ciklo „Juodasis magas“ 2 knyga
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Skaitydama pirmą “Juodojo mago” knygą aš tikrai nebuvau sužavėta ir net abejojau ar skaitysiu antrą. Tačiau neradau nieko įdomaus bibliotekoje, tad prigriebiau. Ir buvau nustebinta kaip ji mane įtraukė. Tiesa, ne visa, mat pusę istorijos vienas magas seka didžiojo magistro pėdomis ir renka žinias. Vat ten buvo neįdomu. O vat Sonėjos nuotykiai universitete buvo daug smagesni.
Nelabai ten jai sekėsi susirasti draugų.
Taigi, įtraukė ir dabar labai įdomu kas bus toliau. Svarstau, gal pratęsti skaitymą angliškai? Lyg ir tingisi, bet gi smalsu kaip!
Oficialiai: „Naujokė” – antroji kerinčios trilogijos dalis, kurioje dominuoja magija, rezgamos slapčiausios intrigos ir vyksta nuolatinė kova dėl išlikimo. Kiralijos sostinėje Imardine įsikūrusi galingoji Magų gildija atitoko po pirmojo sukrėtimo. Penkis šimtmečius trukusią magų idilę sugriovė ypatingų galių turinti jauna mergina Sonėja, priklausanti žemiausiam miesto gyventojų luomui. Kai Magų gildija paima ją savo globon, jos gyvenimas pasikeičia iš esmės – tik ar į gera? Sutikdama likti Magų gildijoje ir tobulinti savo magiškas galias Sonėja žinojo, kad jos laukia sunkūs išbandymai. Tačiau nei ji, nei jos artimiausi bičiuliai neįsivaizdavo, su kokiu priešiškumu ją pasitiks kiti naujokai bei mokytojai. Jos bendramoksliai, galingiausių Kiralijos ir kitų šalių šeimų sūnūs ir dukros, trokšta Sonėją ne tik pažeminti, bet ir sužlugdyti. Kovodama dėl išlikimo ji pakliūva Magų gildijos didžiojo magistro globon. Bet ši globa turi savo kainą. Sonėja žino, kad didysis magistras Eikarinas saugo paslaptį, kuri juodesnė už mago apsiaustą.
Žymos sau: KPS: 552 Kb 2016 07 0ą
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

2Comments

Add yours
  1. 1
    Daugiaskaitė

    Magai, universitetas, atskalūnas magas(ė)… Kažkaip labai primena Kvoutą… 🙂

  2. 2
    Salomėja

    O ne, Kvoutas turėjo draugų 🙂 Beje, dabar kai pasakei tai rasčiau panašumų, bet skaitant jokių asociacijų nekilo, tai gal tik tiek to bendrumo.

+ Leave a Comment