809(66) Terry Pratchett, Neil Gaiman "Gera lemiantys ženklai"

Estimated read time 2 min read

1462890690_1b1c4f40-0cca-4d54-8390-d23e5f9b226eTerry Pratchett, Neil Gaiman “Gera lemiantys ženklai”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: labai jau ilgai aš delsiu su mintimis apie šią knygą. Nes nežinau ar man patiko! Keista, ar ne? Regis ko gi čia nežinoti.
Šiaip pats siužetas pasirodė smagus. Ateina paskutinioji, išpranašauta paskutinio teismo diena, gėris susikaus su blogiu, tik va žemėje daug tūkstančių metų gyvenantys angelas bei demonas visai nenori pabaigos. Jiems ir taip patinka, tad savotiškais būdais stengiasi sustabdyti pranašysčių išsipildymą. Knygoje gausu neblogo humoro. Pratchett’o aš nesu skaičiusiu, Gaimaną – esu. Nesu gerbėja, tad tik dėl bendro išsilavinimo.. Jo stiliukas jaučiasi.
Linksmino situacijos su degančiais bentlėjais, policijos automobilius nuvarančiais aštuonkojais ir tibetiečiais. Visgi mane erzino detalės ir visai neįdomūs personažai. Pvz., raganų medžiotojas ir jo eilinis… Tie vaikai…
Visumoje tai linksma knyga, bet kadangi nesu didelė autorių fanė tai perskaičiau ir pamiršiu. Tiesa, labai erzino korektūros klaidos. Dar gal būtų galima atleisti, bet kai už paprasčiausią knygą plešia 20 eurų, tai tegul bent sutvarko, a?
OficialiaiViena bėda – žinia apie apokalipsę, nors išpranašauta ir laukta, vis dėlto netikėtai užklumpa Žemėje gerai laiką leidžiančius draugus: angelą Azirafelį ir demoną Kraulį. Tokia baigtis jų visai nežavi – nei danguje, nei pragare nerasi dievinamų priešpiečių viešbutyje „Ritz Carlton”, sušių restoranų ir antikvarinių knygų. Tad draugai ryžtasi kyštelti savo trigrašį į paskutinį Dangaus ir Pragaro mūšį. Bet tai padaryti nelengva, mat prieš keliolika metų demonas Kraulis, turėjęs gimdymo namuose pavogti JAV kultūros atašė kūdikį ir vietoj jo palikti Antikristą, švelniai tariant, šiek tiek pasišiukšlino
Žymos sau: KPS: 392  Kb 2016 08 01
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

5Comments

Add yours
  1. 1
    egliosha

    Och… Ko gero nieko nėra blogiau už korektūros klaidas…
    Ačiū už apžvalgą, labai stipriai žvalgiaus į šią knygą, bet kaina kaip koks šlagbaumas stabdė, ieškosiu bibliotekoje 🙂

  2. 2
    kristina

    O man ji faina ir linksma ir su cinkeliu. Bet man patinka labai gaiman (anansio vaikai). Pirkau santaros renginy uz 8 eur:)

  3. 3
    Valdas

    Salomėja, jei norite “paragauti” Pratčeto lietuvių kalba, rekomenduoju “Mažuosius dievus”
    https://www.knygos.lt/lt/knygos/mazieji-dievai/
    susipažinsite su savitu jo humoru ir stiliumi. beje, šis autorius mano kuklia nuomone itin sunkiai verčiamas į kitas kalbas, nes nemaža dalis jo humoro susideda iš kalbos žaismo. Mažųjų dievų vertėjas nuveikė milžinišką pagarbos vertą darbą.

  4. 5
    Vygintas

    Pračetas yra gerai. Taip gerai,kad ir aš įsikišiu su rekomendacijomis. “Mažieji laisvūnai” ir “Skrybėlė pilna dangaus”. Knygos ale vaikams,bet tikrai ne tik jiems. Must read. 😉

+ Leave a Comment