811(68) Carin Gerhardsen "Imbierinis namelis"

Estimated read time 2 min read

imbierinis-namelisCarin Gerhardsen “Imbierinis namelis”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Jau senokai norėjau perskaityti šią knygą, bet vis nepasitaikydavo progos. Pagaliau prisiruošiau ir nepasigailėjau. Skandinavų detektyvai ko gero yra mėgstamiausias mano žanras, tik va bėda, kadangi jų skaitau daug, tai man atrodo, kad tose šalyse didelė psichų koncentracija. Žinoma, aš skaitau ir kitų šalių detektyvus, kuriuose žmones žudo, ar kitaip skriaudžia, tikrai ne patys normaliausi, bet skandinavų knygose gi jie tokie tamsiausi.
Knygai būdingas tradicinis siužetas. Yra nusikaltimo tyrimas ir senų prisiminimų intarpai, kuriuose kalba lyg ir žudikas, o gal ne, bet kažkas kas patyręs didelę skriaudą. Tai jau antra per savaitę perskaityta (tiksliau pirma, nes kitą knygą baigiau ką tik), kurioje rašoma apie mažų vaikų patyčias ir tarpusavio smurtą. Ir dar kokį žiaurų, kad sunku suvokti. Abejoms knygoms būdingas tas pats žudymo motyvas, o detektyvai turi dvynius vaikus. Kaip keista…
Bendra detektyvo visuma man paliko neblogą įspūdį ir aš neabejoju, kad ne pirmą kartą skaitau autorės knygas.
Oficialiai: Grįžusi iš Stokholmo ligoninės namo, Ingrida Olson savo virtuvėje rado vyriškį. Anksčiau nekviestojo svečio ji niekada nebuvo mačiusi. Tačiau jis nepavojingas – ji buvo nebegyvas.
Tyrėjas kriminalistas Konis Sjobergas priima iššūkį. Jo komanda išsiaiškina, kad tai vidutinio amžiaus vedusio vyriškio kūnas. Bet kaip jis ten pateko? Kas jį užmušė?
Nėra nei įtariamojo, nei motyvų. Konio Sjobergo komanda turės nemažai paplušėti, kol pastebės šios bylos sąsajas su kitomis, iš pirmo žvilgsnio  – atsitiktinėmis žmogžudystėmis. Ir supras, kad susidūrė su žudiko maniako vendeta…
Žymos sau: KPS: 336  Ke 2016 08 16
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours