812(69) John Locke "Išgelbėt Reičelę"

Estimated read time 2 min read

isgelbeti-reicele_z1John Locke “Išgelbėt Reičelę”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Net neįtikėtina kokiomis keistenybėmis kartais imi ir susigundai. Knyga išleista seniai, bet niekada man nebuvo kritusi į akiratį, bet va kažkaip atradau, atsiverčiau, perskaičiau, pakikenau ir pamiršiu.
Kadaise skaičiau tokią labai keistą savo mylimo Jo Nesbo knygą “Galvų medžiotojai”. Absurdiška komedija ir kažkodėl man šios dvi knygos stoja greta. Savo humoru, greitumu, netikroviškumu. Taip pat stoja ir kažkur šalia Tarantino filmų. Tų senesnių.
Viskas prasideda tuo, kad kompiuterių genijus sukūręs sistemą, kuri padeda nusikaltėliams slėpti pinigus, suvilioja merginą, nors turi žmoną. Beeinantį iš viešbučio patenkintą patinėlį supakuoja gangsteriai su limuzinu, kurie uždavinėja absurdiškus klausimus ir priverčia būti svainės nužudymo liudininku. O gal ir nenužudymo, gal ten viskas inscenizuota su dubleriais. O gal ir tikra. Tik 200 puslapių, tačiau beprotišku greičiau viskas mainosi. Gal buvo taip, bet kitame puslapyje jau nauja versija, po to dar nauja ir vieni išduoda kitus, vieni dedasi ne tais kas yra. Prunkšti kokia čia nesąmonė, bet negali atsitraukti.
Jei knyga būtų storesnė, tai labai greitai nusibostų, o dabar pats tas.
OficialiaiKompiuterių specialistas Semas Keisas sukuria programą, neleidžiančią susekti „nešvarių“ pinigų. Genialiu atradimu pasinaudoja nedori žmonės – samdomi žudikai, mafijos bosai ir narkotikų baronai. Semas turi viską – įdomų darbą, krūvą pinigų, mylinčią žmoną Reičelę ir „karštą“ meilužę. Tačiau vieną rytą idiliškas vyro gyvenimas netikėtai virsta košmaru. Gangsteriai, tikėdamiesi pavogti mafijos bosų pinigus, Semą ima persekioti. Negana to, jie pagrobia Reičelę ir Semo meilužę Kareną. Nežinodamas, į ką kreiptis, vyras prašo savo kliento, samdomo žudiko Donovano Krydo pagalbos. Tačiau viena Semo moterų vis tiek turi mirti. Kurią vyras pasirinks – žmoną ar meilužę?
Žymos sau: KPS: 200  Ke 2016 08 17
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours