820(77) Francoise Sagan "Sveikas, liūdesy"

Estimated read time 2 min read

virselis-1000Francoise Sagan “Sveikas, liūdesy”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: sakyčiau ši knyga yra mano neapsiskaitymo spragų užkamšymas, nes frazė “Sveikas, liūdesy” jau įkalta į galvą. Nesu tikra ar esu dar skaičiusi kažką Sagan, bent jau ne pastaruosius 8 metus kai rašau Šiukšlynėlį.
Knygelė plona ir miela. Istorija trumpa, siužetas be jokių staigmenų. Gyvena 17 mergaitė su tėvu, pinigų nestokoja, abu mėgsta vakarėlius, tėvukas meilužes keičia kaip kojines, kol neatsiranda ponia, pretenduojanti tapti panelės pamote. Ir baigsis vakarėliai. Tad Sesilė nusprendžia išardyti vestuves. Paprasta. Tačiau knyga ir neorientuota į įdomų bei intriguojantį siužetą. Ji telkiasi į jausmus. Kaip jie kinta priklausomai nuo aplinkybių. Kokios reakcijos, kokius iššaukia veiksmus bei pasekmes.
Sagan šią knygą parašė 18 metų. Ir tikrai ne tokiais laikais, kaip gyvename dabar. Pripratusi prie šiuolaikinių skaitalų aš vis turėjau sau priminti tą. Nesistebiu kodėl ji tapo tokia populiaria. Paskaitykit, ilgai netruksit, vos porą valandėlių.
Oficialiai: Septyniolikmetė Sesilė su tėčiu ir jo meiluže Elze nerūpestingai leidžia vasaros atostogas prie Viduržemio jūros. Saulė, jūra, smėlis ir naujoji meilė Sirilis – tokia merginos kasdienybė. Staiga kadais kviesta į vilą atvyksta Ana, sena Sesilės velionės motinos draugė. Sesilė pajunta, kad Anos viešnagė gali sudrumsti jos nerūpestingą gyvenimą bei laisvę. Netrukus pranešama apie būsimas Anos ir tėčio vestuves. Paauglė nusprendžia juodu išskirti ir sukuria pragaištingą planą.
Žymos sau: KPS: 128  Kn 2016 09 13
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours