823(80) Dinah Jefferies "Arbatos plantatoriaus žmona"

Estimated read time 2 min read

arbatos-plantatoriaus-zmona-1Dinah Jefferies “Arbatos plantatoriaus žmona”
Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).
Mano komentarai: Nežinau kodėl, bet man kažkodėl labai gražus šios knygos viršelis. Nuo seno mėgstu raudonos ir žalios derinį, o instagrame žiūrinėjau kitų šalių leidimus – panašūs, gražūs, bet šis man žaviausias. Beje, kalbant apie instagram, tai jums reiktų sekti mano kito blogo profilį @venividi.lt,  apie knygas ten nerašau, bet tarp visokių kosmetikų parodau ką tą dieną skaitau, tai žinosite kokios apžvalgos laukti :).
“Arbatos plantatoriaus žmona” yra toks šeimyninis romanas. Primena Colleen McCullough man kažkuo. Šioje istorijoje jauna anglė nutekėjo į Ceiloną, kuris tuo metu dar buvo britų kolonija. Veiksmas vyksta tarpukario laikais. Čia jos laukė vyresnis vyras su mįslinga praeitimi, nemėgiama svainė, plantacijos darbininkų bėdos. Gal ir nustebsite, bet aš mėgstu tokias knygas. Šiek tiek apie kitų kraštų kultūrą, kad ir britų gyvenimą kolonijose, truputis meilės, žiupsnis paslapčių, kurios labiausiai atsiranda dėl tuometinių prietarų.
Skaitėsi labai lengvai. Tai tiesiog knyga atsipalaidavimui. Kokybiškas meilės romanas.
Oficialiai: Ką tik ištekėjusi už žavingo ir turtingo našlio jaunoji Gvendolina Huper nekantrauja pradėti naują gyvenimą egzotiškame Ceilone. Ji pasiryžusi būti tobula žmona ir mama. Bet gyvenimas naujuose namuose, apsuptuose žalių lyg aksomas arbatkrūmių, ne visai toks, apie kokį ji svajojo tekėdama už Lorenso Huperio. Plantacijų darbininkai šiurkštūs ir pagiežingi, kaimynai tikri pavyduoliai, o jos mylimas vyras praleidžia ilgas valandas darbe, palikęs savo jauną nuotaką vieną. Klajodama po apylinkes, Gvendolina vis dažniau susiduria su savo vyro praeities šešėliais: dulkėta skrynia su geltona vestuvine suknele, krūmokšniais apaugęs nedidelis kapas, vis labiau kelianti nerimą Lorenso tyla… Tačiau netrukus Gvendolina pastoja ir jų namus aplanko džiaugsmo kupinos dienos. Deja, palaimingas sutuoktinių gyvenimas netrunka ilgai. Gimdymo kambaryje Gvendolina priversta priimti žiaurų sprendimą ir amžiams tai laikyti paslaptyje. Bet ar tokia didelė paslaptis gali būti palaidota ilgam?
Žymos sau: KPS: 456  Kn 2016 09 18
Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

3Comments

Add yours
  1. 1
    Simona

    O, skamba labai įdomiai! Aprašymas kažkiek priminė I.Allende istorijas ar neseniai skaitytą “Dvasių medį”. Jau žinau, ko ieškosiu bibliotekoj 🙂

  2. 2
    Dorotėja

    Labai patiko, rekomenduočiau kitiems.
    Salomėja, ačiū už komentarus, jei ne Tu, gal nebūčiau pirkusi, nes man viršeliai patinka kitokie. O būna, kad neperku knygos, jei viršelis nepatikna (apie šį nekalbu, nerašau, kad nepatinka, tiesiog patinka kitokie).

+ Leave a Comment