834(4) Håkan Nesser “Sąmonės akis”

Estimated read time 2 min read

cdb_9786090400876-samones_akis_virselis_2d_p1Håkan Nesser “Sąmonės akis”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Jūs jau žinote, kad detektyvai man patinka, todėl aš visada su džiaugsmu griebiu naują. Beje, stengiuosi labai nekreipti dėmesio į visas liaupses rašomas ant viršelio, nes būna gauni knygą, kurioje su Larsonu lyginama, o perskaitai ir pamatai, kad flegmatiškiausia tavo skaityta istorija.

Neserio “Sąmonės akis” manęs nesužavėjo, bet patiko. Į įsimylėjimų sąrašą (kaip Nesbo, Kepler ir kt.) netraukiu, bet ir neatstumiu dar, pažiūrėsime kas gero bus kitose knygose. Kol kas – vidurys. Istorija tokia, kad vonioje randama nuskandinta moteris, apkaltinamas ir nuteisiamas (bus progų paskaityti šiek tiek apie teismo procesą) jos vyras, kuris vėliau irgi nužudomas. Aiški byla tampa nebeaiškia.

Knygoje susipažįstame su Van Vėterenu – dar vienu keistu švedų detektyvu. Nėra jis nei labai depresuotas, nors bandoma tokiu parodyti, nei atgrasus, nei labai bjauraus būdo. Gal man ir pritrūko knygoje tiesiog tvirtų charakterių, nors užuomazgų yra, gal vėliau dar atsiskleis? Pati istorija irgi tokia keistoka, visą laiką mintis sukosi ant liežuvio galo ir kristalizavosi į teisingą išvadą. Vienu metu su detektyvu susivokėme.

Na, aš mielai suskaitau detektyvus. Šis nei pats geriausias mano gyvenime, nei pats blogiausias. O dabar, kadangi užsisakiau trečią Justin Cronin knygos dalį, tai eisiu iš naujo skaityti pirmų. Wooohoo!

OficialiaiVyriausiasis inspektorius Van Vėterenas šventai įsitikinęs, kad dar niekada neturėjo tokios aiškios bylos: vieną dieną Janekas Miteris siaubingai prisigėrė ir nuskandino vonioje žmoną, su kuria buvo susituokęs prieš tris mėnesius. Neradus jokių nekaltumo įrodymų atmintį praradęs mokytojas apkaltinamas sutuoktinės nužudymu apsvaigus ir įkalinamas psichiatrinėje klinikoje.

Viską išmanančiam inspektoriui dėl šiurpaus įvykio abejonių kyla tada, kai nuteistasis pats nužudomas. Pasiraitojęs rankoves Van Vėterenas imasi abiejų bylų iš naujo. Tik prieš pat mirtį vienutėje brūkštelėto paslaptingo laiškelio turinys padės inspektoriui atskleisti tikrąjį žudiką ir sukrečiančias šio šiurpaus nusikaltimo priežastis.

Žymos sau: KPS: 320 Ke 2016 11 24

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours