840(10) L .S. Hilton “Maestra”

Estimated read time 3 min read

cdb_maestra_p1L .S. Hilton “Maestra”

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: tai jei jau išrinkau geriausią 2017-tų metų knygą iš vienos, tai galiu išrinkti ir blogiausią iš dviejų. Šiaip aš esu tas žmogus, kuris nesibaido nei pigių meilės istorijų, nei beverčių trilerių, nei erotinių romanų. Tačiau visos tos istorijos privalo turėti ką nors patrauklaus. Pvz., nors ir labai žodynu neturtingi pilki atspalviai daugelyje moterų pažadino, kažką tokio trokštamo ir uždrausto. Gera mergaitė Ana įkūnijo tai, apie ką daugelis mergaičių pasvajoja. Na, o “Maestra” yra tiesiog šlamštas.

Prisipažinsiu, kad nesu akmeninė ir erotinės knygos jaudina. Tačiau erotika šiame romane buvo labai neįdomi. Nors bandyta pafantazuot, įtraukti pikantiškų detalių, nusivesti mus į uždraustus vakarėlius, tačiau visgi scenos buvo nuobodžios, šaltos, neužvedančios. Ar bent jau taip aprašytos.

Ši knyga yra ir trileris. Todėl čia bus žmogžudysčių. Aš esu pripratusi ir mėgstu du variantus. Vienas jų, tai tas realistinis smurtas, koks būna skandinavų detektyvuose. Kitas gi, kažkas tokio juodo humoro, kaip būna Tarantino filmuose, na ir kai kuriose retro stiliaus detektyvuose, ar kad ir kvailose knygelėse, kokias rašo Doncova. Šioje knygoje lyg ir nei tas, nei anas. Nors labiau pretenduoja į humorą, bet autorei nepavyko turbūt išpildyti minties.

Kaip jau sakiau, nesibaidau aš prastų knygų, kurios apart skaitymo malonumą nieko neduoda, bet ši jau yra prasta net tarp jų.

OficialiaiKad pasiektų, ko nori, ji peržengs visas ribas. 
Dieną Džudita Rešlei dirba asistente Londono aukcionų namuose. Vakarais tampa vyrų kompanione trečiarūšiame sostinės bare.
Džudita karštai trokšta tapti kuo nors daugiau. Ji išmoksta rengtis, kalbėti ir elgtis taip, kad domintų vyrus. Išmoksta būti gera mergaite. Tačiau atskleidusi nemalonią meno pasaulio paslaptį ji atleidžiama iš darbo ir svajonės susikurti geresnį gyvenimą žlunga.
Džudita nusprendžia pasielgti nutrūktgalviškai ir su vienu turtingiausių baro klientų nuvyksta į Prancūzijos Rivjerą, bet po nelaimingo įvykio lieka vienui viena. Tuomet mergina apsisprendžia: jei nori tapti kuo nors kitu, vienatvė yra puiki pradžia. Apsiginklavusi grožiu, sąmoju ir slaptomis žiniomis apie klastotę, Džudita ryžtasi keisti savo gyvenimą ir amžinai mėgautis prabanga. Gera mergaitė tampa fatališka moterimi.

Žymos sau: KPS: 304 Kn 2017 01 06

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

5Comments

Add yours
  1. 1
    Dorotėja

    Sveika,
    Nu jau labiausiai patiko apie šią kygą:

    Nors neskaičiau tos knygos, bet labai tikiu, kad taip.

    Bravo! Galėtum pati rašyti knygas.

  2. 2
    Dorotėja

    Cha, nenusikopino tavo išmintingas sakinys, tad į pirmą mano žinutę reiktų įterpti, kas man tavo pasisakyme labiausiai patiko:

    (labai tikiuosi, kad perrašydama nepadariau gramatinės klaidos:))

  3. 3
    Dorotėja

    Salomėja, o kodėl neleidžia įrašyti tavo vieno man žiauriai patikusio sakinio?

  4. 4
    Salomėja

    Dorotėja, neįsivaizduoju kodėl! Bet dabar jau labai suintrigavau dėl to sakinio 🙂

  5. 5
    Dorotėja

    Salomėja,
    Nukopinu:

    Jei vėl nerodo, tai tas sakinys yra pirmas iš komentarų dalies, žiauriai patiko. Rašyk romanus pati, tau tikrai pavyks, o mes skaitysim:)

+ Leave a Comment