845(15) Gillian Flynn “Aštrūs pjūviai”

Estimated read time 2 min read

Gillian Flynn “Aštrūs pjūviai”

Mano įvertinimas: 1/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: jau kai užkibau, tai užkibau. Pradėjau skaityti Federico Axat “Kelias iš labirinto”. Stūmiausi stūmiausi ir galiausiai mečiau. Tada ėmiausi “Aštrių pjūvių” ir vėl taip klampiai sėdau. Visą laiką norėjau mesti, bet vis pagalvodavau, kad na reikia imti ir pabaigti, nes jei ir trečia knyga tokia bus, tai vasaris atrodys labai jau liūdnai ir neskaitadieniškai. Tai šiandien susiėmiau ir baigiau. Nepatiko.

Visų pirma man šiurpą kelia amerikietiški nedideli miestai. Na skaitau aš apie visokias žudynes pas skandinavus, vokiečius ar prancūzus ir nieko. Bet va JAV mane šiurpina ir tos jų bendruomenės primena creepy siaubo filmus. Nesvarbu, kokią knygą beskaityčiau 🙂 O visas veiksmas ir vyksta tokioje vietoje. Jauna žurnalistė atvyksta į gimtinę rašyti straipsnio apie paauglių nužudymus. Pati turi milijoną+šimtą vidinių problemų ir nesužadina jokios meilės. Neįdomi, nuobodi, vidinės dramos, šeimyninė nesantaiką ir visokios problemos atrodo rašytojos pritemptos bei netikroviškos.

Visa nužudymų istorija irgi liguista, nesąmoninga, rutuliojimai neįtraukia. Na, visai nieko gero negaliu pasakyti ir tiek. Tiesiog buvo neįdomu, o juk įdomumo tik ir tesitikiu.

OficialiaiLaikraščio „Daily Post“ korespondentė Kamilė Priker priversta išvykti į gimtąjį Vind Gapą savo pirmam reportažui. Viena po kitos šiame mažame miestelyje nužudomos dvi paauglės, todėl Kamilės užduotis – iškasti kuo daugiau informacijos apie šiuos nusikaltimus ir parengti velniškai gerą reportažą, kuris iškeltų jų laikraštį į aukštumas. Pradėjusi nagrinėti miestelyje nutikusius įvykius, Kamilė susiduria su policijos ir tyrėjo tvirtinimais, kad žudikas – prašalaitis, tačiau moteris įsitikinusi, kad jis vietinis Vind Gapo gyventojas. Apklausdama senus pažįstamus ir atvykėlius, nejučia grįžta moters prisiminimai apie jos pačios nelaimingą vaikystę. Ieškodama atsakymų į rūpimus klausimus, Kamilė pamažu atskleidžia savo šeimos paslaptis, kurios yra ne mažiau pasibaisėtinos, nei randais išmargintas jos kūnas.
Palengva auginama įtampa ir apgaulingi siužeto vingiai privers paklaidžioti nežinomybės klystkeliais, o pasiekta kraupi atomazga ilgam įstrigs kiekvieno skaitytojo galvoje.

Žymos sau: KPS: 304 Ke 2017 02 16

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours