846(16) Ugnė Barauskaitė “Vieno žmogaus bohema”

Estimated read time 2 min read

Ugnė Barauskaitė “Vieno žmogaus bohema”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Kadaise skaičiau U. Barauskaitės „O rytoj vėl reikės gyventi“ ir man labai patiko. Pamenu, kad tuomet buvau jauna studenčiukė ir labai laiku man ta knyga pasitaikė, nors dabar jau visai nebeatgaminu ką ten rašė. Kitos knygos, kur apie nėštumą, jau nesiėmiau, kažkaip aš ignoruoju tokias temas, na, o “Vieno žmogaus bohemą” užsimaniau paskaityti po žurnale matyto interviu. O ir pavadinimas limpa. :).

Aš skaitau skaitau visokius detektyvus, meilės istorijas, šeimynines pasakas ir man būna truputuką sunku persiorientuoti į tokį žanrą, kuriame siužeto kaip ir nėra. Tiesiog prisiminimai, pasakojimai, pakalbėjimai, minčių pašokinėjimai, situacijos komentarai. Savotiškai artima šiuolaikiniams tinklaraščiams.

Tai va, nors knyga be siužeto, man neįprasta, bet nebuvo nei nuobodi, nei erzinanti. Suskaičiau. Vietomis visai nesupratau autorės, vietomis jaučiausi labai artima. Turbūt taip ir turi būti. Čia, kaip pokalbis su drauge. Truputis šio, truputis to. Šiek tiek pasijuoki, šiek tiek pagūščioji pečiais.

Oficialiai: Radijo laidų vedėja Ugnė Barauskaitė 2002 metais į literatūros pasaulį įsiveržė jaunatvišku, šmaikščiu romanu „O rytoj vėl reikės gyventi“ . 2005 metais pasirodė antrasis romanas „Dešimt“. O štai trečiosios knygos teko laukti daugiau nei dešimtmetį. Kodėl taip ilgai? „Nes kartais gyventi yra svarbiau nei rašyti“, – sako autorė. Kelionės po Artimuosius Rytus, kitų kultūrų patirtys, vaikystės įspūdžiai, skaudžios išpažintys ir, žinoma, vyrai. Poetiškai, lakoniškai ir paprastai.

Žymos sau: KPS: 144 Kb 2017 02 18

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

1 Comment

Add yours

+ Leave a Comment