861(31) Sabaa Tahir “Deglas naktyje”. Antra “Žarija pelenuose” knyga

Sabaa Tahir “Deglas naktyje”. Antra “Žarija pelenuose” knyga

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: jau minėjau, kad aprašydama knygas vis viena atsilieku, tai yra, kai baigsiu šį tekstą, dar viena perskaityta lieka mintyse. Kadangi skaitau lėtai ir tingiai, net nežinau kodėl, tai kartais tenka net pasukti galvą, kokia ten ta priešpaskutinė buvo. Taip, deja, tiesa tokia, kad aš esu knygų vartotoja ir išnaudotoja. Perskaitau ir pamirštu. Nes mėgstu skaitymo pramogą, o ne puslapių uostymą ar dvasingas išraiškas išgirdus, kokios klasikinės knygos pavadinimą. Bet viską jūs žinote, nieko čia naujo, ar ne?

“Deglas naktyje” yra antra dalis. Ko gero serija priskiriama jaunimo fantastikai, ar kaip ten lietuviškai tai besivadintų. Nors turinys tikrai nevaikiškas. Kas keli žingsniai skerdynės, pjautynės, vergija, kankinimai, baimė.

Sunku skaityti serijas, kai jau vos bepameni ankstesnę dalį, o kita dar net nesišviečia greitai. Taip tada iš tiesų gaunasi knygos vartojimas, skaitai dėl skaitymo, nes pabaigos gal net nebus. Visgi man patiko. Ir įtraukė, ir dėmesį išlaikė. Na, kaip ir dauguma tokio tipo knygų, kai kažkas bėga nuo sistemos, stengiasi išgyventi, kažkas persekioja, geriukai nevisai geriukai, o blogiukai ne visai blogiukai, susidaro meilės trikampis, o dar kažkur tolumoje šmėkščioja didysis blogis. Jei išleis trečią dalį, tai tikrai skaitysiu.

Oficialiai: Tai neįmanoma – Elijas apnuodytas ir merdi. Jis tai su Laja, tai dvasių pasaulyje, kuriame kai kas jo jau laukia. Karys supranta, kad turi labai nedaug laiko padėti Lajai išvaduoti brolį iš Kaufo – kalėjimo, kurį akylai saugo sadistas viršininkas. Pavojų kupinoje kelionėje skleidžiasi jausmai: Laja ne tik drąsi, bet ir rūpestinga kario slaugytoja, o Elijas nori apsaugoti merginą nuo jos laukiančio sielvarto. Prie jų prisijungia Kinanas, tad Laja atsiduria tarp dviejų jai neabejingų vaikinų, o tai kelia jausmų sumaištį ir apsunkina kelionę. Elijui atsiskyrus nuo grupelės, Laja dar kartą patikrina savo jausmus.

Žymos sau: KPS: 472 Ke 2017 05 15

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours