889(59) Alex Capus “Istorija apie Leoną ir Luizę”

Estimated read time 2 min read

Alex Capus “Istorija apie Leoną ir Luizę”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Galvoju, kad pastaruoju metu rašydama savo komentarus aš išsiplečiu ir šiek tiek ilgiuosi laikų, kai labai trumpai tepasižymėdavau patiko ar nepatiko. Dabar spaudžiu save kiek daugiau pakomentuoti ir tada galiausiai mintis užsirašau prabėgus porai savaičių po perskaitymo. Ir tai net ne paskutinė mano skaityta knyga.

O ji vidutinė. Nei gera, nei bloga. Tai meilės istorija, kuri iš esmės vyksta prieškariu ir karo metais, daugiausiai okupuotame Paryžiuje. Aplinka nėra labai stipriai akcentuojama, visai kitaip, nei tarkime Kristin Hannah knygose, kurios praturtina įsivaizdavimą kaip žmonės gyvendavo karo metu. Čia tai yra tiesiog nesvarbus fonas, taip pat galėtų būti ir bet koks kitas.

Knyga apie truputį neišsipildžiusią meilę, keistus personažus, kurie man nelabai patiko. O tai savotiškai įdomu, nes meilės istorijose sergi už tuos du. O čia buvo taip švelniai tariant tas pats kuo knyga pasibaigs. Visgi nebuvo labai nuobodu. Plaukiau, plaukiau ir perplaukiau.

Oficialiai: Toli nuo fronto linijos, Normandijoje, dviračiu važiuojantį Leoną triskart aplenkė pedalus baisiai greitai minanti Luizė. Miestelyje Leonas stengiasi susirasti žaliaakę merginą, kurios niekaip negali išmesti iš galvos. Du įdomiai mąstantys jaunuoliai puikiai jaučiasi leisdami laiką drauge, vienas kitą supranta iš pusės žodžio. Besibaigiančio Pirmojo pasaulinio karo gūsis įsimylėjėlius užklupo kelyje. Kulkosvaidžio sužeistas Leonas išgyveno, bet išėjęs iš ligoninės sužinojo, kad jo mylimoji Luizė žuvo. Sukrėstas netekties jis paliko miestelį ir išvyko į Paryžių.
Po dešimties metų Leonas – Paryžiaus kriminalinės policijos tarnautojas, rūpestingas vyras ir mylintis tėvas. Šeimos gyvenimas nesuteikia lauktos pilnatvės, širdį kartais suvirpina pirmosios meilės prisiminimai. Vieną vakarą metro Leonas išvysta merginą, primenančią karo audrose pradingusią Luizę. Taip po dešimtmečio Leonas sužino, kad Luizė gyva, ji gyvena ir dirba tame pačiame mieste. Abiejų jausmai nepasikeitė, bet ji nenori ardyti jo šeimos. Ir kaip jiems likti drauge? Keistai besiklostęs dviejų žmonių viso gyvenimo ryšys pasirodė stipresnis už abiejų daliai tekusius, istorinių įvykių nulemtus sukrėtimus ir likimo smūgius.

Žymos sau: KPS: 248 Ks 2017 09 15

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

+ There are no comments

Add yours