906(5) Fiona Barton “Našlė”

Estimated read time 3 min read

Fiona Barton “Našlė”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Ši knyga intrigavo aprašymu. Intrigavo savo eiga ir šiek tiek nuvylė pabaiga.

Trumpa istorija tokia: dingsta mergaitė. Įtarimai nukrypsta į vieną vyrą. Jis suimamas, teisiamas, paleidžiamas, nors tikima, kad vis dar kaltas. Pirmuose knygos puslapiuose aprašoma jo žūtis. Tik tolimesniuose skirtingų veikėjų akimis pasakojama visa mergaitės ir teismo istorija. Pastaruoju metu man pasitaiko gal kas antra knyga, kurioje šokinėjama laike.

Visos knygos ašis – Našlė. Ne veltui ir pavadinimas toks. Dabartyje žurnalistė nori gauti išskirtinį interviu ir sužinoti, koks gi buvo tas gyvenimas šalia sunkiu nusikaltimu įtariamo vyro. O gal pavyktų ir detalę kokią sužinoti. Praeityje, dar ne našlė, bet žmona reikalinga ir policininkui tiriančiam bylą, nes juk ji negali neįtarti savo sutuoktinio? Reikalinga ir šiam, kad palaikytų, kad išdidžiai atstovėtų puolama žiniasklaidos ir visuomenės.

Skaitėsi maloniai, vis laukiau pabaigos, vis įdomu buvo ar paaiškės kas nutiko mergaitei, o gal tas klausimas liks neatsakytas? Ir tas galas mane savotiškai nuvylė. Siužeto prasme gal ir gerai viskas, bet emociškai norėjosi kažko kitokio. Gal aštresnės intrigos, linkio, posūkio, smūgio…

Oficialiai: Mylimas vyras ar negailestingas žudikas – ji juk žinotų, ar ne?
Visi mato vyrą – pabaisą, žiūrintį iš kiekvieno laikraščio, apkaltintą baisiu nusikaltimu.
O kaip ji? Moteris, kuri laiko jį už rankos ir visada yra šalia?
Džinė ir Glenas Teilorai – paprasta, niekuo neišsiskirianti šeima. Tačiau gražūs jų namai slepia kraupią paslaptį. Prieš keletą metų jų šeima buvo patekusi į pirmus šalies žiniasklaidos puslapius – mįslingai dingo maža mergaitė, ir pareigūnai apkaltino Gleną įvykdžius šį nusikaltimą. Tačiau jo kaltė taip ir nebuvo įrodyta.
Džinė visada tikėjo savo vyru. Net kai jis prašė jos meluoti, ji tikėjo, kad jis nekaltas. Ji kantriai stovėjo jam už nugaros per nesibaigiančius teismo posėdžius, atlaikė policijos apklausas ir žiniasklaidos puolimus, susitaikė su visuotiniu smerkimu. Ji puikiai atliko mylinčios ir rūpestingos žmonos vaidmenį.
Bet dabar Glenas negyvas, o ji gali nusimesti ilgus metus ją varžiusius pančius.
Knygos autorė Fiona Barton ilgą laiką pati dirbo žurnaliste ir rašė apie garsias bylas. Pačios teigimu, jai visuomet rūpėjo, ką jaučia ir ką žino kaltinamųjų žmonos, ir kaip joms pavyksta gyventi su tuo žinojimu.

Žymos sau: KPS: 336  Ke 2017 11 10

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

 

+ There are no comments

Add yours