915(14) Veronica Roth “Pažymėtieji”

Estimated read time 3 min read

Veronica Roth “Pažymėtieji”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Pamačiau aprašą, kad tai “Divergentės” autorės knyga ir žinoma pakibau, bei eilinį kartą sulaužiau sau pažadą neskaityti nebaigtų serijų. Nes užverti paskutinį puslapį ir toks pasipiktinimas kyla tuo, kad o daugiau tai nėra!

Autorė moka išlaikyti dėmesį. Šį kartą viskas remiasi gana tradicine Romeo ir Džiulijetos fabula. Jo šeima gyvena kažkokioje atšiaurioje ir ledinėje planetos vietoje. Jos šeima yra nepripažįstamos genties tironai. Tos šeimos (ar tiksliau net gentys/tautos) yra didžiausi priešai.  Jie vienas kito nekenčia, po to, žinoma, kaip visada. Nes balta ne visada balta, o juoda ne visada juoda.

Nuotykių knygoje daug, skaityti nenuobodu. Įdomus ir patrauklus naujas pasaulis. Viskas vyksta keistoje galaktijoje sudarytoje iš kelių planetų, skraido kosminiai laivai, žmonės turi televiziją, kažką panašaus į kompiuterius, tačiau tuo pačiu aplinka primena senovę. Tikima pranašystėmis, lemtimi, yra visų gerbiami orakulai, arenose vyksta kovos iki mirties kardais ar panašiais ginklais, bet gydymui naudojamos modernios technologijos. Toks lyg viduramžiško ir ateities pasaulio mišinys. O dar visi turi kokių nors galių (nejausti skausmo, moka keistis atsiminimais, suteikti ramybę kitiems ar pan). Liuks!

Ir visgi. Istorija be pabaigos, tai ką aš galiu įvertinti? Lauksiu kitos dalies.

OficialiaiIšlikimas svarbiau už garbę. 
Galaktikoje, kurioje dominuoja smurtas ir kerštas, kiekvienas turi likimo dovaną – antgamtinę jėgą, lemiančią jo ateitį. Bet kai kurios dovanos yra mirtinos…
SAIRA yra žiauraus šotetų krašte viešpataujančio tirono sesuo. Sairos dovana ne tik kelia jai skausmą, bet ir suteikia galios, kurią jos brolis išnaudoja kankindamas savo priešus. Tačiau Saira yra kur kas daugiau nei įrankis negailestingo valdovo rankose – ji ištverminga, nuovoki ir protingesnė, nei galvoja brolis.
AKOSAS yra ūkininko ir orakulės sūnus iš taikios ledo planetos. Svarbiausia kilniaširdžiam vaikinui – atsidavimas ir ištikimybė šeimai. Nors Akosą sergi neįprastos energijos dovana, ji neapsaugo jo ir brolio nuo patekimo į priešų šotetų rankas. Akosas bet kokia kaina stengiasi išgelbėti savo brolį ir pabėgti iš pavojingo pasaulio, kuriame susiduria su Saira.
Nesantaika tarp Akoso bei Sairos šalių ir šeimų atrodo nenugalima. Tačiau jaunuolių priešiški santykiai vis labiau virsta šiltais jausmais… Jiedu turi pasirinkti – padėti vienas kitam ar sunaikinti vienas kitą…

Žymos sau: KPS: 440  Ke 2017 12 22

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos.

+ There are no comments

Add yours