923(22) Neil Gaiman “Niekurniekada”

Estimated read time 2 min read

Neil Gaiman “Niekurniekada”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Aš skaičiau ne vieną Neil Gaiman knygą, bet jis tikrai nepretenduoja tapti mano mylimiausiu autoriumi. Taip pat galiu pasakyti, kad nė viena tų knygų nebuvo kažkuo mane nuvylusios, nebuvo taip, kad reiktų kankintis, dūsauti ir sunkiai kastis iki pabaigos. Visgi, kažko man autoriaus stiliuje trūksta. Ne istorijose, nes jos dažniausiai puikios ir tampa kultinėmis, bet pačiame rašymo stiliuje.

Visgi “Niekurniekada” yra viena tų knygų, kurios man labai patiko ir neturiu kažkokių priekabių. Perskaičiau labai greitai. Valandėlė traukinyje į Kauną, dar porą valandėlių viešbutyje ir važiuodama atgal skaičiau jau kitą knygą.

Šiaip man labai patinka istorijos, kuriose į įprastą mūsų gyvenimą įsipina koks nors pogrindis. Na, kaip Haryje Poteryje yra tas magiškasis pasaulis. Taip “Niekurniekada” turi požeminį Londoną, kuriame viskas veikia visai pagal kitus dėsnius, yra magijos, yra daug įdomių personažų bei vietų. Vaikštom vat ir nieko nežinom :). Man vis norėjosi lyginti su Roderick Gordon, Brian Williams “Tuneliais”. Turi kažkokios bendros nuotaikos.

Smagūs charakteriai, linksmi nuotykiai, nenuobodu ir norisi dar! Žinau, kad yra kažkoks serialas, bet žiūrimi dalykai manęs nedomina :). Knygą rekomenduoju.

Oficialiai: Neįtikėtina istorija prasideda, kai Ričardas Meihju – paprastas geros širdies žmogus, gyvenantis įprastą gyvenimą, – išdrįsta stabtelti prie ant šaligatvio gulinčios sužeistos merginos. Tą akimirką viskas ir visam laikui pasikeičia.
Paprasta, pilka Ričardo kasdienybė baigiasi ir prasideda kelionė į Londoną kažkur apačioje – pavojingą pasaulį, į kurį žmonės kartais įkrenta pro tikrovės plyšius…
Jį įsuka pasaulis, apie kurio egzistavimą nė neįtarė, – patamsių subkultūra, klestinti apleistose metro stotyse ir kanalizacijos tuneliuose, miesto požemių visata, daug keistesnė ir pavojingesnė už tą, kurią pažinojo iki šiol…
Atsargiai, kraštas!

Žymos sau: KPS: 336  Kb 2017 01 06

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos.

+ There are no comments

Add yours