927(26) Thomas Harris “Ėriukų tylėjimas”

Estimated read time 3 min read

Thomas Harris “Ėriukų tylėjimas”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai:  Labai keista skaityti tokią seną knygą ir nežinoti jos siužeto. Kaip jau sakiau ankstesniame įraše, Lekteris manęs visiškai nedomino. Beje, mano leidimas buvo 1994 metų, vadinosi “Ėriukų tylėjimas” ir tilpo į 144 puslapius. “Avinėlių tylėjimas” gi apima 352. Kaip tai paaiškinti? Nežinau, gal žodis “Avinėlis” gerokai daugiau vietos užima. Čia dar vienas pamąstymas tiems, kurie stebisi, kad perskaitau sąlyginai daug knygų. Ar tikrai tas daug yra daug, o gal jos tik išpūstos ir šiaip būtų plonesnės už žurnalą?

Buvo keista suprasti, kad antroje dalyje nebesutiksime praktiškai pagrindinio veikėjo. Čia jį keičia FTB studentė, veiksmas vyksta po kelių metų ir apie aną agentą tik užsimenama vos keliais sakiniais.

Detektyvas patiko. Šiame siautėja žudikas, kuris nulupa odą stambioms merginoms. Ir vėl tyrėjas, šiuo atveju studentė, siunčiamas paplepėti su Hanibalu, kuris šį kartą ne tik nuspėja svarbius žudiko bruožus, bet ir konkrečiai žino kas jis toks. Daktarui Lekteriui knygoje skiriama jau gerokai daugiau vietos. Atskleidžiamas charakteris, dėl kurio šį ir įsimylėjo skaitytojai. Nes kiek suprantu, tai vienas mylimiausių blogiukų, ar ne?

Tradicinis detektyvas, tad buvo smagu. Nors pagrindinė mergina ir nepatiko. Esu perskaičiusi ir trečią knygą ir mano nuomonė apie ją bus kitokia. Jau greitai parašysiu.

Beje, labai linksma skaityti 1994 metų vertimą. Gūdi Lietuvos nepriklausomybės pradžia, kai vertėjai ir redaktoriai leido sau sakyti, kad Hanibalas užsisakė sendvičių. Anais laikais mums sumuštinis tikrai neasocijavo su tuo, ką turėjo omenyje autorius. Sumuštinio vaizdinys galvoje buvo sudarytas iš batono ir šlapiankės, tad tas sendvičius tik priminė vaikystę ir ateinančias negirdėtas naujoves.

Oficialiai: Blogį pražudyti gali tik dar didesnis blogis… Sugauti maniaką, pasivadinusį Bizonu Bilu, gali padėti tik maniakas, kurio vardą Jūs žinote… Naujokė FTB agentė Klarisė Starling leisis į pažintį su pačiu talentingiausiu ir pavojingiausiu protu, kurį kada nors pavyko įkalinti agentams. Tačiau prieš įmenant painaus detektyvo mįslę, Klarisė privalės pažvelgti į savo pačios sielos gelmes ir galbūt sužinoti, kodėl netyli avinėliai…

Žymos sau: KPS: 144  Ke 2017 01 25

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos.

+ There are no comments

Add yours