941(40) Luca D’Andrea “Blogio esmė”

Estimated read time 2 min read

Luca D’Andrea “Blogio esmė”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: šią knygą perskaičiau per Velykas. Tiesiog apsižiūrėjau, kad nepasiėmiau nieko į viešnagę, tad panaršiau “Milžiną” ir nusprendžiau, kad bus gerai. Na ir gana greitai sukrimtau.

Tai labai keista istorija. Ji vyksta mažame Italijos kalnų miestelyje, kur amerikietis scenaristas su šeima bando atsigauti po nelaimės, dėl kurios jis iš dalies kaltas. Tą kartą žuvo gelbėtojų sraigtasparnio ekipažas. Šiek tiek nuobodžiaudamas jis ima tyrinėti vietinius prietarus, gandus ir įsitraukia į kadaise įvykdytos, bet taip ir neišnarpliotos žmogžudystės istoriją.

Mes, skaitytojai, esame vedini nuo vieno miestelio gyventojo prie kito ir po truputį, kartu su Džeremijumi susidarome bendrą vaizdą. Šalia dar sprendžiamos šeimyninės dramos. Man visada būna įdomu skaityti apie mažų miestelių, kuriuose visi žino viską, bendruomenes. Pilna apkalbų ir paslapčių, kurios visai nepaslaptys.

Prisipažinsiu, kad tikrai patyriau netikėtumų knygos pabaigoje.

Oficialiai: Filmuodamas gelbėjimo operaciją kalnuose Džeremijas Selindžeris pateko į griūtį. Gelbėtojai žuvo. Ir tai nutiko dėl jo kaltės. Persekiojamas naktinių košmarų Džeremijas pamažu grimzta į neviltį. Jį pralinksminti sugeba tik penkiametė duktė Klara.
Mėgindamas pamiršti kraupią nelaimę Džeremijas kartu su Klara leidžiasi į keliones po kalnus. Čia jis išgirsta pokalbio apie žudynes, įvykdytas prieš daugelį metų, fragmentą. 1985-aisiais Bleterbacho tarpeklyje buvo nužudyti trys jaunuoliai, o kaltininkas iki šiol nesurastas.
Džeremijas Selindžeris neatsispiria pagundai ir imasi tirti šią bylą. Tačiau uždaro Zybenhofo miestelio gyventojai įtariai stebi jauną amerikietį. Jie tiki, kad Bleterbacho tarpeklyje tūno priešistorinis Blogis, kurio jokiais būdais nederėtų žadinti. Apsėstas troškimo išsiaiškinti tiesą Selindžeris pats vienas imasi pavojingo tyrimo, galinčio jį išgelbėti. Arba pražudyti.

Žymos sau: KPS: 416 Ke 2017 04 02

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours