943(42) Marisha Pessl “Naktinis filmas”

Estimated read time 3 min read

Marisha Pessl “Naktinis filmas”

Mano įvertinimas: 2/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai:

knyga gigantė. Kad ir kaip aš mėgstu ilgas istorijas, bet tiesiog nekenčiu to lietuviško formato. Kadangi knygas skaitau tik lovoje, tai su tokiu plytgaliu ant šono nepagulėsi. Greitai pavargdavau nerasdama patogios pozos skaitymui ir vėl pagaudavau save su telefonu ir stumdomais saldainiais :).

Tačiau iš esmės ši keista knyga paliko savotišką įspūdį. Savo atmosfera (tik ja!) man šiek tiek priminė Zafon “Vėjo šešėlį”. Keisti, mistiniai nutikimai, intriga, noras sužinoti dar ir dar. Tamsa.

Viskas prasideda tuo, kad randama nusižudžiusi garsaus siaubo filmų režisieriaus Kordovos dukra. Tiriamosios žurnalistikos atstovas, kadaise dėl Kordovos susikompromitavęs, imasi tyrinėti keistą mirtį. Ir čia mes kartu su juo bei keistais pagalbininkais, laušimės į beprotnamį, eisime pas būrėjas, kalbėsimės su keisčiausiais žmonėmis, papirkinėsime ir galiausiai bandysime patikėti juodąja magija. Taip, aš sakau “mes”, nes lengva kartu įsitraukti į siužetą.

Visa knygos intriga susideda iš to, kad Kordova labai paslaptingas. Niekas jo nematė, jo filmai apibūdinami taip, kad man nesitiki jog tokių būna. Aplink jį dedasi mistiniai dalykai, o visas pasaulis pilnas gerbėjų, kurie net žino ką reiškia cigaretė ar kita smulkmena filmo kadre.

Šiaip jau iki vidurio aš maniau, kad “Naktinis filmas” yra wow, bet po to prasidėjo visi reikalai su magijomis, kažkokie pasąmonės srautai, sapnai ir kt. psichologiniai skaitytojo spaudimai, kurie gal turėjo sukelti siaubą, bet tiesiog gadino gerą pradžią.

Tačiau, jei esate paslapčių, siaubo ir dramos mėgėjai, ši knyga galėtų atkreipti jūsų dėmesį.

Oficialiai: Niūrią spalio naktį dvidešimt dvejų Ešlė Kordova randama negyva apleistame sandėlyje Žemutiniame Manhatane. Nors sakoma, kad tai savižudybė, Skotas Makgratas, „žurnalistas, galintis nužengti į pragarą ir paimti interviu iš Liuciferio”, kaip apie jį kadaise buvo rašoma, tuo netiki. Jis žino, kad už visko slypi jos tėvas, legendinis kultinių siaubo filmų režisierius Stanislas Kordova. Žmogus, kurio vardas sėjo siaubą ir kurio niekas viešumoje nematė daugiau kaip trisdešimt metų. Tyrėjui ima atrodyti, kad keista Ešlės mirtis – tik dar viena Kordovos šeimą persekiojančio prakeiksmo dalis. Tačiau režisierių gaubia paslaptis, jis neduoda interviu, su juo dirbę aktoriai atkakliai tyli, ir visa, ką pavyksta rasti Makgratui, – tik legendos apie jo sukurtus filmus, laikomus siaubingiausiais kino istorijoje. Filmus, kurie dėl jų baisumo nerodomi jokiuose kino teatruose. Smalsumo ir keršto vedamas, Makgratas vis giliau pasineria į kraupų, tačiau hipnotizuojantį Kordovos pasaulį. Paskutinis žurnalisto priartėjimas prie režisieriaus slepiamų paslapčių jam kainavo profesinę karjerą ir santuoką. Tačiau dabar jis gali prarasti kur kas daugiau…

Žymos sau: KPS: 768 Kn 2017 04 29

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

 

+ There are no comments

Add yours