958(57) Marie Lu “Pergalė”

Estimated read time 2 min read

Marie Lu “Pergalė”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: Aš serijines knygas mėgstu skaityti vienu ypu. Su šia taip nepavyko, bet džiaugiuosi, kad nereikėjo labai jau ilgai laukti ir po to atmintyje kapstytis ar čia šios istorijos pirmose dalyse taip vyko, ar jau maišau su kita serija :).

Kaip jau minėjau anksčiau, knygas galėčiau palyginti su “Divergentė”, tik Marie Lu pažiūrėjo paprasčiau, mažiau dėmesio skyrė pasaulio detalizavimui ir daugelį dalykų prabėgo paviršutiniškai. Toks jausmas lyg būtų viskas gerokai sutrumpinta, žinote, kaip pasitaiko filmuose pastatytuose pagal knygas: čia truputį trūksta, čia per greitai, čia šiek tiek konteksto nėra. Tai va, taip ir atrodo.

Visumoje istorijos užbaigimas pasirodė neblogas. Ypač man patiko pabaiga. Nenoriu spoilinti, tokio tipo distopijose autoriau vis sumąsto ne visai tikrą happy end’ą. Tai ten kažkas, tai kažkas miršta, tai lyg ir norisi, kad herojus liktų su kitu, tai dar kas nutinka, nesakysiu, ką gi sugalvojo Marie Lu, teks jau sužinot patiems.

Oficialiai: Netruko praeiti nė metai nuo to laiko, kai šalį ėmė valdyti naujasis elektorius, tačiau vėl užklumpa pavojai. Staiga Kolonijos ima grasinti pradėsiančios karą, jei Respublika neatras maro priešnuodžio. Džunei prireiks visų jos diplomatinių gebėjimų.
Galiausiai, kai viskas pakrypsta netikėta linkme, knygos herojams tenka priimti sprendimus, kurie nustebina net juos pačius. Kodėl žmonės ryžtasi kilti į kovą už šalį, kuri jiems nieko gero nepadarė? Ir kokią laisvės kainą teks visiems sumokėti?

Žymos sau: KPS: 312 Kn 2018 07 18

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

 

+ There are no comments

Add yours