966(65) Lee Child “Vienas šūvis”

Estimated read time 2 min read

Lee Child “Vienas šūvis”

Mano įvertinimas: 3/3 (1 – ne kažką, 2 – gera, tikrai nesigailiu, kad skaičiau, 3 – super, prikaustė, paliko įspūdį, rekomenduoju abejojantiems).

Mano komentarai: tik viena knyga iš gana plačios serijos apie Džeką Ryčerį. Žinoma, eilinį kartą iš vidurio, net nelabai supratau ar prieš tai skaityta “Nesidairyk atgal” pirmesnė, ar paskesnė. Tad tai tik įrodo, kad greičiausiai istorijos mažai siejasi, nebent vos vos užsimenama apie pagrindinio veikėjo praeitį ir galima skaityti nebūtinai eilės tvarka.

Tai labai amerikietiška istorija. Visiškai tipinis trileris, kuomet turime vieną itin protingą, itin puikų šaulį, itin įžvalgų, itin stiprų, itin gerai gintis mokantį, itin moteris traukiantį, superherojų, na ir šiek tiek blogiukų, kuriems vis kas nors nepasiseka, nes mūsų superherojus sutrukdo.

Istorijos esmė tokia, kad vienas buvęs snaiperis išžudo grupę atsitiktinių praeivių. Džekas tai išgirdęs per žinias, atvyksta į miestą įkalti vinies į žudiko karstą, mat kadaise, dėl tam tikrų priežasčių, pažadėjo tą padaryti. Visgi pleptelėjęs su policija, advokatais ir kt., susijusiais žmonėmis, jis ima abejoti įvairiais faktais, o tos jo abejonės nelabai patinka tam tikriems asmenims. Tad istorijoje daug bėgiojimo, tyrinėjimo, muštynių, šniukštinėjimo, demaskavimų. Na suprantat, gi sakiau, kad tai tipinis amerikietiškas trileris. Siužetas nuspėjamas, bet vistiek smagu skaityt, kaip visi išsitaško 🙂

Oficialiai: Viena diena, penki šūviai, vienas motyvas… Ar gali būti, kad akivaizdus žudikas yra… nekaltas? 
Įrodymai prieš Džeimsą Barą akivaizdūs, bet sukrečiančios žmogžudystės kaltininkas neištaria nė žodžio, išskyrus: „Raskite Džeką Ryčerį.“ Taip prasideda iš Anglijos kilusio detektyvų meistro ir tarptautinių bestselerių autoriaus Lee Childo romanas Vienas šūvis, kuriame Lietuvos skaitytojai pirmą kartą susipažins su šiuolaikine Agathos Christie mis Marpl versija – mažakalbiu, tvirto sudėjimo ir nepaprastai įžvalgiu Džeku Ryčeriu. Buvęs karininkas gyvena realiame šių dienų pasaulyje, tačiau mėgaujasi neįprasta laisve: jis neturi socialinio draudimo, mobiliojo telefono, sąskaitos banke, namų adreso… Džeką Ryčerį galima rasti tik tuomet, kai jis pats to nori. Džekui Ryčeriui nerūpi pinigai, jam nesvarbus pripažinimas. Vienintelis dalykas, kurio jis siekia, – išsiaiškinti tiesą…

Žymos sau: KPS: 512 Ke 2018 09 06

Pastaba: Jei tingite komentuoti čia, galite tai daryti Facebook

Mano parduodamos knygos

+ There are no comments

Add yours