211(102) Honore de Balzac "Kurtizanių spindesys ir skurdas"

Honore de Balzac “Kurtizanių spindesys ir skurdas”
Mano įvertinimas: 2/3 (1 – šūdas, 2 – gera, 3 – super).
Mano nuomonė: “šiek tiek” klasikos. “Kišeninio” formato knygutė. Tik kaži kur rast tokią kišenę, kur 800+ puslapių tilptų. Grįžau iš Paryžiaus, kur mielai gyvenom tam tikruose rajonuose, tai pagalvojau, kad pats tas bus ši knyga. Juolab, kad ir žanro nesibaidau. Įdomus tas Balzakas, netingėjo ponas daug daug visko aprašinėti. Jau kai įsijaus… Seka seka pasaką apie suimtą herojų, o tada kad pasileidžia per dvidešimt puslapių pasakot apie teisėsaugos sistemą :). Nieko, visai įdomu. Laikai tokie įdomūs buvo. Ypač faina, kad meilužei ir meilužės – visiškai legalūs. Žmona pataria, kaip apsirengt pas mergiotę einant. Tiesa, paskutinis šimtas puslapių buvo nebūtinas. Knyga užsibaigė, o tada ten jau pasakoja, kaip kitiems veikėjams sekėsi.
Oficialiai: Jaunas poetas Liusjenas de Riubamprė susigundo šėtoniško genijaus, vieno iš didžiausių piktadarių literatūroje, Votreno pažadu padėti jam įsitvirtinti Paryžiuje ir prisiekia laikytis jo nurodymų. Kurtizanė Estera Van Gobsek sugriauna puikiuosius Votreno planus, nes karštai pamilsta Liusjeną ir sulaukia jo atsako.
Votrenui tenka nusileisti: mergina gali vykti kartu, bet gyvens uždaryta viename Paryžiaus name ir niekam nesirodys. Tačiau vieną naktį beprotiškai turtingas baronas de Nusingenas pastebi ją ir įsimyli. Votrenas sumąsto, kaip pasinaudojus Estera greičiau išlįsti į aukštuomenę ir susimokėti augančias skolas. Tačiau ir visko patyrusios kurtizanės širdis ne viską iškenčia…

Puslapių skaičius: 864
Knyga nuosava
Perskaityta 2010 10 14

+ There are no comments

Add yours